Reizen naar Wenen

Naar Wenen met eigen vervoer

Wenen is op vele manieren bereikbaar. Zo komen meerdere autosnelwegen aan in de stad. Het is hierbij wel van belang om een vignet voor Oostenrijk aan te schaffen. Indien je gebruik maakt van de autobahn in Oostenrijk is een autobahn-vignet namelijk verplicht. Een vignet kun je van te voren in Nederland bij de ANWB kopen of onderweg langs de autobahn in Duitsland bij één van de grotere tankstations voor de grens met Oostenrijk. De vignetten zijn verkrijgbaar als 10 daags 2 maanden en als jaarvariant.

Het wegennetwerk is wel zeer uitgebreid en wordt goed onderhouden. Bij aankomst in Wenen is het verder van belang om je te realiseren dat bepaalde districten alleen maar kort parkeren toestaan. Er zijn echter meerdere parkeergarages en buiten het centrum kun je voordelig bij een Park &  Ride parkeren. Hier kunnen auto’s en andere motorvoertuigen voor een langere tijd geparkeerd worden.

Met het vliegtuig

Wenen reisgids - Vliegen naar WenenVerder kan er uitstekend gevlogen worden naar Wenen. Buiten de stad ligt de luchthaven Schwechat, van waaruit via het openbaar vervoer, met de trein, de taxi of de bus, gemakkelijk in de stad te komen is. Ruim 70 luchtvaarmaatschappijen verzorgen vluchten vanuit meer dan 70 landen richting en van Wenen. Het vliegtuig is dan ook een populaire manier van reizen naar de Oostenrijkse hoofdstad. Het vliegveld zelf is zeer overzichtelijk en biedt zelfs een gratis app waarbij er gekeken kan worden naar de inkomst- en uitgaanstijden van vliegtuigen en waarop het vliegveld schematisch is weergegeven. Verder is er op het gehele vliegveld gratis WIFI beschikbaar.

Vanuit Amsterdam vliegt KLM en Austrian Airlines meerdere keren per dag naar Wenen, Vanaf Rotterdam/Den Haag Airport is er dagelijks een vlucht met Transavia naar Wenen.  Vanaf Brussel vliegt Brussel Airlines en Austrian Airlines naar Wenen. de vluchttijd is ongeveer 1,5 uur.

Trein- of busreis naar Wenen

Oostenrijk biedt prachtige landschappen en het is daarom een goede optie om met de trein naar Wenen te reizen. Hiervoor kunnen onder andere nachttreinen geboekt worden vanaf Duitsland of Frankrijk. Er is vanuit Nederland op veel van de Duitse en Franse stations een goede aansluiting waardoor de reis zeker niet lang hoeft te duren en een stuk ontspannener is dan het reizen met de auto. Het valt aan te raden om treinreizen altijd ver van tevoren te boeken. Dit scheelt vaak stevig op de uiteindelijke kosten en kan de reis zelfs een stuk goedkoper maken dan met het vliegtuig of met de auto te reizen. Verder zijn er allerlei bus-arrangementen waarmee naar Wenen gereisd kan worden.