Overnachten in Wenen

Wenen kent een groot aantal zeer goede hotels, waar het comfortabel verblijven is. Veel van deze hotels kunnen van tevoren online geboekt worden. Sommige van de hotels bieden bovendien zogeheten familiekamers waarbij er goed met kinderen verbleven kan worden.

Ook hier is het weer aan te raden om ruim van tevoren een hotel te boeken vanwege de grote populariteit van Wenen als toeristenstad. Daarbij zijn prijzen afhankelijk van de kwaliteit en locatie van het hotel en van de datum waarop er geboekt wordt.

Overnachten in Wenen

Er zijn meerdere goede hotels aan te raden, waaronder het Hotel Sacher Wien (geboorteplaats van de Sacher torte), het Hotel Sans Souci Wien, Hotel Stephansplatz (met uitzicht op de Stephansdom) en het Steigenberger Hotel.

Zoek je een Budget hotel dan  kun je onder andere kijken naar één van de vier hotels van de Motel-One keten.  Een gemiddelde overnachting ligt tussen de 70 en 90 euro per nacht (ex ontbijt) Vooral de hotels Wien Prater en Wien Staatsoper liggen zeer gunstig voor een stedentrip.

De hostel keten Meininger heeft ook diverse hostels met twee persoonskamers in Wenen, ook dit is een zeer betaalbaar alternatief.

Hostels en kampeerplekken

Wenen kent een groot aantal aan hostels en kampeerplekken. Een verblijf in de hoofdstad hoeft dus niet zeer prijzig te zijn. Er zijn op deze manier in hostels ruim 4,500 bedden beschikbaar in verschillende types hostels. Er wordt wel aangeraden om altijd ver van tevoren te boeken. Wenen is ook bij jongeren een zeer populaire stad en de meeste hostels zitten vooral in de zomer vol geboekt.

Kamperen

Er zijn ook kampeerplekken te verkrijgen op drie verschillende plekken rondom Wenen. Daar kunnen onder andere grote caravans geplaats worden. De kampeerplekken bevinden zich in het Lobau Nationaal Park, op de Nieuwe Danube en op het eiland Danube. Over het algemeen is transport naar de stad zelf vrij gemakkelijk en bij sommige kampeerplekken kan er een goedkope kaart gekocht worden die recht geeft op een twee of drie dagen reizen. meer informatie over de kampeerplekken in Wenen kun je hier vinden

Airbnb

Een verdere optie bestaat uit het gebruik maken van een zogeheten Airbnb. Hierbij huur je van iemand lokaal een appartement of kamer, waarbij je dus voor veel lagere prijzen comfortabel kunt overnachten. Bovendien hebben de verhuurders vaak bijzondere tips en verhalen over hun locatie en heb je vaak de optie om zelf je maaltijd klaar te maken.

Dit zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van prijzige restaurants of cafés. Ook is de locatie van een Airbnb soms zeer bijzonder of is de Airbnb zelf erg mooi. Deze optie van overnachten is vooral geschikt voor reizigers met een lager budget die echter nog wel enige privacy willen. Dit biedt een hostel bijvoorbeeld een stuk minder. Hostels en kamperen blijven echter verreweg de goedkoopste optie.

Een alternatief voor AirBnB is het Duitse Wimdu, zij bieden ongeveer het zelfde aan als AirBnB en het aanbod voor Wenen is ongeveer gelijk.